Favoriti0 | Obiskan0
  Košarica0
  Košarica
  Vaš nakupovalni voziček je prazen!

  Split in okolica Srednja Dalmacija bogata z otoki

  Izbrana ponudba namestitve

  MLADEN 3

  MLADEN 3

  65.00EUR

  4 + 0 Gostje Crikvenica

  2 Spalnice / 45 m 2 / Plaža m
  AIDA 4 CH

  AIDA 4 CH

  60.00EUR

  2 + 0 Gostje Dramalj

  1 Spalnice / 50 m 2 / Plaža m
  Villa Oceanus

  Villa Oceanus

  EUR

  12 + 0 Gostje Hvar

  6 Spalnice / 300 m 2 / Plaža m

  Doživite Split

  Zgodba o Splitu traja že 17 stoletij. Rimski cesar Dioklecijan se je odločil, da bo na tem polotoku v bližini velikega rimskega mesta Salona zgradil palačo, v kateri bo zadnja leta življenja preživel v miru. V teh 1700 letih se je palača razvila in postala mesto, ki danes privlači s svojo bogato tradicijo, čudovito zgodovino in lepoto naravne in kulturne dediščine.

  Znamenitosti

  Split je edinstven po vedno živeči kamniti rivi, Dioklecijanovi palači, Unescovi svetovni dediščini, plaži Bačvice ter gozdnem parku Picigin in Marjan, najlepši razgledni točki v mestu, hkrati pa tudi zatočišču za vse rekreativne obiskovalce, ki pridejo vanj. Skrbnik Splita je stoletja stara impozantna trdnjava Klis, ki je bila v zgodovini sedež hrvaških knezov in kraljev Trpimirović. Danes je kraj snemanja filmske serije "Igra prestolov". V bližini Solin, starodavna Salona, ​​v cerkvi na reki Jadro hrani spomin na kronanje hrvaških kraljev.

  Dioklecijanova palača

  Dioklecijanova palača je eden najbolje ohranjenih spomenikov rimske arhitekture na svetu. Zgrajena kot kombinacija luksuzne vile - poletne hiše in rimskega vojaškega taborišča (castrum), razdeljene na štiri dele z dvema glavnima ulicama.

  Marjan

  Marjan, hrib s pogledom na Split, z najvišjim vrhom 178 metrov, je najbolj impresiven del slike Splita. Imenuje se tudi Sveti hrib in skriva številne spomenike sakralne in prostanske arhitekture, povezane s to zeleno oazo, ki vzbuja občutek občudovanja in strahospoštovanja.

  Trdnjava Klis

  Kliška trdnjava je eden najpopolnejših primerov fortifikacijske arhitekture na Hrvaškem. Nahaja se na prelazu med Kozjakom na zahodni strani in Mosorjem na vzhodni strani.

  Doživi Šibenik

  Šibenik se nahaja v srednjem Jadranu, v slikovitem, razčlenjenem zalivu, na katerega vpliva Krka, ki slovi kot ena najlepših hrvaških kraških rek.

  Znamenitosti

  Šibenik je prepoznaven po svojih kulturno-zgodovinskih znamenitostih in naravnih lepotah. Mesto se ponaša s kar dvema spomenikoma pod Unescovo zaščito, katedralo sv. Jakoba in trdnjava sv. Nikolaja.

  Park Roberta Visianija

  Je eden najlepših dalmatinskih parkov, kjer sta združeni parkovna kultura in pokrajina.

  Tvrđava sv. Mihovila

  Zgrajena je bila na strmem, skalnatem griču s čudovitim razgledom na številne otoke šibenskega arhipelaga in srednjeveškega mesta.

  Makarska riviera

  Dolge plaže v senci borovcev in Biokovo, najvišja gora ob hrvaški obali, so glavni elementi pokrajine Makarske riviere.

  Destinacije: Makarska, Brela, Baška Voda, Tučepi.

  Znamenitosti

  Gorsko območje, vključno z enim najvišjih na Hrvaškem, ki ločuje celinske značilnosti Zagore od sredozemskega vzdušja plaž, je med najlepšimi na svetu. Obstajajo morske jate in odprto morje, majhni otoki in skrite plaže.

  Astropark in observatorij

  Najmlajša opazovalnica v Republiki Hrvaški je bila zgrajena na spomeniku in se nahaja v središču mesta na majhnem naravnem griču, le 50 m od obale in mestne plaže.

  Naravni park Biokovo

  Biokovo - gora s korenino v morju in čelom v streli. Vsak korak do najvišjega vrha, Svetega Jure s 1762 metri, je nagrajen s panoramskim razgledom na morje in otoke, Zagoro, gore Bosne in Hercegovine ter sosednjo Italijo.

  Raziščite otoke

  Otok Brač

  Otok Brač meji na čarobne zalive in je pokrit z gozdovi borovcev in cipresov. Supetar je največje naselje na otoku Braču in tudi edino mesto na otoku ter je kot tako upravno, kulturno in zagotovo turistično središče Brača.

  Rajska plaža Zlatni rat v bližini Bola je ena najlepših prodnatih plaž na hrvaški obali.

  Otok Hvar

  Dinamičen in edinstven Hvar je razkošen otok, kjer se kultura in življenjski slog mešata na kratki razdalji, od čudovitih gričev z raztresenimi vinogradi, kamnitih zidov do sončnih plaž. Je tudi najbolj sončen otok v Sredozemlju s povprečno 2.726 sončnimi urami na leto.

  Skupina približno 20 otočkov in pečin, ki se razprostira pred mestom Hvar, imenovana Pakleni otoci, je edinstvena in najbolj prepoznavna naravna lepota Hvara.

  Otok Vis

  Otok Vis se nahaja na odprtem morju, 45 kilometrov od celine in je obdan z arhipelagom, ki ga sestavljajo številni manjši otoki in otočki.

  Modra jama na Biševem je najprivlačnejši naravni spomenik arhipelaga, za katerega je značilen edinstven svetlobni učinek, ki vas ne bo pustil ravnodušne. Le miljo stran je jama Medvidina, še en naravni spomenik in najdaljša potopljena jama na Jadranu.

  Galerija fotografija

  Split in okolica

  Split i okolicaPriljubljene destinacije

  Izberite kategorije za prikaz: